Ten Hag etter nok et nederlag: –⁠ Som å svømme med hendene på ryggen

(Manchester United – Arsenal 0–1) Manchester Uniteds manager er nå i en situasjon der han må fokusere på lyspunktene etter et tap på hjemmebane.

Det burde ikke være slik. Du har helt rett, sier Erik ten Hag til en journalist som påpeker akkurat dette.

0–1-tap hjemme mot Arsenal. Manchester United ligger på åttendeplass og er i rute til sin svakeste sesong noensinne i Premier League.

De er også i alvorlig fare for ikke å spille europeisk fotball i det hele tatt neste sesong.

Og derfor stusser den ene journalisten her på Old Trafford over hvorfor han tilsynelatende er så positiv etter et tap på hjemmebane.

Med alle problemene vi har, kan du se på prestasjonen og se at vi faktisk utfordret dem. Men det er selvfølgelig ikke dette vi vil ha, vi vil vinne og United vil vinne hver dag, sier nederlenderen, og legger til.

Casemiro fikk store deler av skylden, den omskolerte midtbanespilleren til midtstopper opphevet en offside som gjorde at Arsenal kunne ta ledelsen.

– Jeg hadde ikke noe valg, sier Ten Hag om hvorfor han spilte der.

Skadekrisen er for omfattende. Spesielt i forsvar, der de omtrent har hatt flere forskjellige konstellasjoner enn de har tatt poeng i ligaen.

– Det er som å svømme med hendene på ryggen. Du må prøve å holde hodet over vann. Hvis vi vil bli bedre, trenger vi friske spillere, sier Ten Hag.

Han fremhever også et annet poeng: Klubben er jo tross alt i en cupfinale, der møter de Manchester City 25. mai. Det er ingen tvil om at deres byrivaler kommer til kampen som store favoritter.

Det kan også være Uniteds siste sjanse til å faktisk spille fotball på kontinentet i 24/25-sesongen.