Ødegaard herjet og oppmuntret fansen: –⁠ Vi skal jobbe for å vinne alt

(Arsenal – Everton 2–1) For andre år på rad misser Arsenal på oppløpet i Premier League-racet. Kaptein Martin Ødegaard (25) snakket umiddelbart foran fansen etter nedturen.

– Vi er alle litt skuffet nå. Vi har slåss så lenge for den store drømmen. Vi var så nær, men jeg er så stolt av gutta, alle i klubben og supporterne. Og av fremgangen vår, sier Ødegaard.

Da det gjaldt som mest, sto Martin Ødegaard frem for Arsenal nok en gang.

Først serverte han Takehiro Tomiyasu som satte inn 1–1. Deretter vartet han opp med et nydelig forarbeid – og enda en assist – da Kai Havertz sørget for 2–1.

Men det holdt «bare» til annenplass. Manchester City gjorde jobben på hjemmebane, der de vant 3–1 mot West Ham, og kan dermed feire sitt fjerde seriegull på rad.

I fjor var Arsenal fem poeng bak City. Denne gangen var det to poeng som skilte lagene.

Etterpå forsøkte Ødegaard å oppmuntre både medspillerne og supporterne. Først gikk han rundt og klemte lagkompisene. Deretter talte han til fansen på Emirates.

Etterpå tok Arsenal-manager Mikel Arteta over mikrofonen.

– Alt dette skjedde fordi dere startet å tro. Dere valgte å være tålmodige og dere forsto hva vi prøver å få til. Alle ære til disse spillerne, de er helt utrolige, sier Arteta.

Spanjolen var gråtkvalt og trengte flere pauser mens han talte.

– Nå er det tid for en pause, der vi skal tenke og reflektere. Vær så snill, fortsett å støtte oss. Ikke vær tilfreds, for vi ønsker å oppnå mye mer enn dette – og vi kommer til å klare det, sier Arsenal-sjefen selvsikkert.