Ten Hag tar ikke selvkritikk for dyre spillerkjøp: –⁠ Ikke ansvarlig for det

Manchester United-manageren mener andre har ansvaret for pengebruken.

Erik ten Hag hevder han ikke skal stå til ansvar for de enorme summene som Manchester United har brukt på nye spillere. Flere av kjøpene er kritisert som bomkjøp, og manageren er pekt på.

Ifølge avisen The Mirror mener imidlertid ten Hag at andre i klubben har skylden.

– Overgangssummene for enkelte spillere er virkelig høye, men jeg er ikke ansvarlig for det, sier ten Hag.

Han hevder at det var den tidligere administrerende direktøren Richard Arnold og den tidligere fotballdirektøren John Murtough som godkjente kjøpene.

Under ten Hags ledelse har spillere som Antony, Casemiro, Mason Mount, Rasmus Højlund og André Onana blitt hentet for store summer. Det har ikke bare vært vellykkede investeringer.

Men til tross for at han ikke vil ta ansvar for pengebruken, mener ten Hag at fremtiden ser lys ut for de røde fra Manchester.

– Med talenter som (Kobbie) Mainoo, (Alejandro) Garnacho, Højlund, men også spillere som Amad Diallo – som har utviklet seg veldig, så ser fremtiden lys ut, sier han.

Erik ten Hag står i fare for å miste jobben i Manchester United. Før FA-cupfinalen hevdet The Guardian at klubben hadde bestemt seg for å kvitte seg med nederlenderen – uansett resultat i finalen. I finalen slo Manchester United byrival Manchester City 1–2.

Klubben gjennomgår nå en grundig evaluering av sesongen før de tar avgjørelsen om ten Hag får fortsette eller ikke.