Lyn-spiss herjet med Start

(Start-Lyn 1–4, Aalesund-Kongsvinger 4–4) Mathias Johansen gjorde som han ville i Kristiansand.

Lyn-spissen fikset hat trick i en overbevisende 4–1-seier over Start søndag.

Hjemmelagets Salim Nkubiri fikk sitt andre gule kort like før pause. Start-spilleren falt lett inne i Lyn-feltet.

Det er ekstra seigt å tenke på at det røde kortet kommer som følge av filming. Den posisjonen det setter laget i, i en kamp som var så jevn, sier Yaw Amankwah i programmet «Målfest».

Et selvmål sendte Oslo-laget opp i 1–0-ledelse. Salim Nkubiri utlignet etter en tabbe i Lyn-forsvaret.

Mathias Johansen brukte bare et drøyt minutt på å sende Lyn tilbake i føringen.

Så ble Nkubiri utvist.

– Dommeren var aldri i tvil, og sender ham korrekt av banen, uttaler Yaw Amankwah.

Mathias Johansen chippet inn 3–1 etter 15 sekunder av annen omgang. Og noen minutter senere fullførte han sitt hat trick: 4–1.

Kriserammede Start ligger under nedrykksstreken i Obosligaen, på 15. plass.