Enda flere spillere forlater glimtskuta gratis: – Ser ikke bra ut

De siste årene har fem store profiler forlatt Glimt gratis. Tre nye har bekreftet at de drar etter denne sesongen og fire andre kan dra om ett år.

De senere årene har det blitt flere eksempler på at ettertraktede fotballspillere ikke vil signere ny kontrakt med klubben sin.Det resulterer i at de står fritt til å velge hvor de signerer neste gang.Belønningen ligger i at de kan ta en stor bonus fra sin nye klubb i egen lomme, samt høyere lønn.Senest i dag, melder Alfons Sampsted, som er 1 av 5 med utgående kontrakter i Glimt, at han forsvinner etter nyttår.Resultatet?Ikke et rødt øre havner i pengekassen til klubben som i flere tilfeller har fått spillerne til å blomstre.Et mye brukt uttrykk er «bosmanspiller».Kort forklart beskriver begrepet spillere som har gått ut kontraktsperioden uten at deres nåværende klubb kan kreve økonomisk kompensasjon, som ved et salg.

Vetlesen kan være neste For Bodø/Glimts del står fem spillere på trappene med utløpende kontrakter.Amahl Pellegrino, Alfons Sampsted, Nikita Haikin, samt veteranen Anders Konradsen.I tillegg til lynvingen Ola Solbakken.

Daglig leder Frode Thomassen skulle helst sett at alle spillerne ønsker å fortsette i Bodø/Glimt, men bosmanspillere er en del av gamet, sier han.–I prinsippet ønsker vi lange arbeidsavtaler med spillerne. Så er det noe med hvordan fotballen er skrudd sammen. Vi signerer lengre avtaler nå enn hva vi gjorde for noen år siden.Akkurat det er riktig. De to største signeringene denne sesongen, Patrick Berg og Albert Grønbech er begge sikret med femårskontrakter.Men «syndene» fra fortiden kan allerede straffe dem om ett års tid.Hugo Vetlesen, Marius Høibråten, Morten Konradsen og Sondre Brunstad Fet er fire A-lagsspillere som alle har kontrakter som går ut etter 2023-sesongen.Nå starter kappløpet om å forhindre at de også går ut kontrakten sin.