«Ohi» helten fem år etter forrige landskamp: – Kanskje jeg fikk litt av magien til Haaland

Norge så lenge ut til å måtte ta til takke med uavgjort i Dublin. Det var før Ohi Omoijuanfo ble byttet inn på banen og avgjorde kampen. Etter oppgjøret forteller landslagssjef Ståle Solbakken at Erling Braut Haaland neppe rekker neste landskamp heller.

Norge så lenge ut til å måtte ta til takke med uavgjort i Dublin. Det var før Ohi Omoijuanfo ble byttet inn på banen og avgjorde kampen. Etter oppgjøret forteller landslagssjef Ståle Solbakken at Erling Braut Haaland neppe rekker neste landskamp heller.

– Det er Ola (Sand, landslagslege) som holder i det. Men jeg ville ikke satt huset mitt på det, sier Solbakken til NRK om hvorvidt Haaland dukker opp til søndagens kamp mot Finland.

Stjernespilleren har slitt med en skade den siste tiden og har vært til behandling i Barcelona. Uten Manchester City-spissen vant Norge 2–1 etter en sen scoring.

– Vi hadde mange gode perioder og noen mindre gode. Vi fikk testen noen nye spillere, som fikk gode opplevelser. Alt i alt er jeg fornøyd, sier Solbakken.

Lite sto på spill før privatlandskampen mot Irland i Dublin, og innledningsvis var det mye som tydet på akkurat det. Jevnspilt og få sjanser.

Det var før Leo Skiri Østigård – i kjent stil – bestemte seg for å rage høyest på en corner. Like før pause dunket midtstopperen inn kampens første mål.

En god Ørjan Håskjold Nyland bidro lenge til at Norge holdt seg i kampen, men utligningen skulle til slutt komme. Alan Browne sørget for 1–1 i Dublin etter et fint langskudd.

Innbytteren kjempet til seg ballen i en duell med Irlands Nathan Collins, og Ohi var kontant da han dunket inn ballen fra drøyt fem meter. Scoringen gjorde at Norge vant kampen 2–1.