VM-DRØMMEN LEVER TIL TROSS FOR MESSIS STRAFFEBOM: − JEG ER SUR

DOHA (Polen–Argentina 0–2, Saudi-Arabia – Mexico 1–2) Lionel Messi (35) både skaffet og bommet på straffe, men «den siste dansen» fortsetter.

– Jeg er sur for at jeg misset den straffen, men laget kom sterkere ut etter min feil. Vi visste at når det første målet gikk inn, ville det endre kampen, sier Messi ifølge AFP gjengitt av NTB.

Mens alle øyne var rettet mot mannen som omtales som kanskje tidenes beste fotballspiller, steg Alexis Mac Allister (23) og Julian Álvarez (22) ut av skyggen og sendte Argentina videre.

Og ikke nok med det: Med seieren går Argentina videre som gruppevinner og skal møte Australia i åttedelsfinalen lørdag.

– Vi gikk ut og tenkte at vi måtte vinne. Kampen mot Australia vil bli vanskelig – alle kan slå alle. Det er veldig jevnt, vi må som alltid forberede oss til kampen på best mulig måte, sier Lionel Messi.

Samtidig pågikk det et voldsomt drama om andreplassen. På et tidspunkt var det identisk målforskjell, innbyrdes oppgjør og antall scorede mål, hvilket gjorde at det kun var fair play som skilte Polen og Mexico.

Men en sen scoring av Saudi-Arabia sikret endelig avansement for Robert Lewandowski og Polen. Søndag blir Frankrike motstander i åttedelsfinalen.

De polske spillerne samlet seg i en ring og fulgte med på mobilen i de spennende minuttene før Mexicos kamp var ferdigspilt. En tydelig glad Lewandowski vinket, kysset og ga hjertetegn opp mot fansen etter kampslutt.

– Argentina var det beste laget i dag, men vi er med videre, så ja, sier Polens Krzysztof Piatek.

Plutselig ser en kvartfinale svært sannsynlig ut for argentinerne, som fylte tribunen som om det skulle vært et fullsatt stadion i Buenos Aires eller Rosario – og ikke 974 sammensatte konteinere i en arabisk havn.

Argentinerne jublet som gale da dommeren returnerte fra sidelinjen med en konklusjon fra en VAR-sjekk før pause: Straffespark til Lionel Messi og Argentina etter at Wojciech Szczesny bokseforsøk traff stjernen i ansiktet.

Polen-spillerne lot seg irritere over at Messi selvsikkert tok ballen og stilte seg på ellevemeteren allerede før dommeren tok sin avgjørelse.