BEKREFTET: MARCEL SABITZER TIL MANCHESTER UNITED

Manchester United henter østerrikeren Marcel Sabitzer (28) på lån fra Bayern München ut sesongen.

Det bekrefter klubben natt til onsdag. Midtbanespilleren kommer inn på overgangsvinduets siste dag, kort tid etter at manager Erik ten Hag opplyste om at danske Christian Eriksen er ute med en langtidsskade.

– Noen ganger i livet må du gjøre raske og viktige avgjørelser. Fra øyeblikket jeg hørte om denne muligheten, visste jeg at det var riktig for meg. Jeg ønsker å vinne og hjelpe klubben med å oppnå sine mål denne sesongen, sier østerrikeren med 68 landskamper.

– Jeg føler at jeg er på min topp som spiller, og at jeg kan bidra med erfaring og energi til laget. Jeg gleder meg til å starte med mine nye lagkamerater og manager og vise frem kvalitetene mine til Manchester United-supporterne, fortsetter han.

Han har vært i Bayern siden sommeren 2021 etter å ha markert seg kraftig i Bundesliga for RB Leipzig i årene før.

Det var en stygg takling fra Reading-spissen Andy Carroll som sendte Christian Eriksen ut på krykker i lørdagens FA-cupkamp, som Manchester United vant 3–1.

Carroll hadde flere stygge taklinger og ble senere utvist, men slapp utrolig nok unna taklingen (se videovinduet øverst) uten kort.

Nå må Manchester United-manager Erik ten Hag belage seg på flere måneder uten sin danske playmaker.

Klubben skriver i pressemeldingen at undersøkelser fortsatt pågår, men at Eriksen trolig er ute til april eller mai.

Spørsmålet nå er om Manchester United kommer til å hente noen spillere på januarvinduets siste dag.

Erik ten Hag sier på tirsdagens pressekonferanse at det er usannsynlig at Manchester United henter noen på vinduets siste dag.

– Det er vanskelig. Man kan ikke planlegge utifra så stygge skader. Vi har en strategi. Vi er på vei i en god retning, sier ten Hag.