OLA SOLBAKKEN MENER «SNILLE NORGE» KAN LÆRE AV MOURINHO: − MÅ BLI MER KYNISKE

Landslagskaptein Martin Ødegaard (24) ville ha straffespark. Ola Solbakken (24) tror at sjansen for en VAR-avgjørelse ville vært større om Norge hadde tatt i bruk noen italienske triks.

Trønderen spratt opp fra innbytterbenken og ga fjerdedommeren klar beskjed om hva han syntes om situasjonen hvor Martin Ødegaard ble meid ned av Manchester City-stjernen Rodri i første omgang.

– Vi har litt å lære der. Vi skal ikke få dommeren til å ta avgjørelsen, men vi må få ham til å se på den. Hadde den blitt sett på, hadde det blitt straffe, sier Solbakken på spørsmål om vi er for snille i Norge.

Mohamed Elyounoussi stusser over at dommeren, ifølge Norges venstrekant, sa at situasjonen var blitt kikket på av VAR-teamet og at de hadde konkludert med at det ikke var straffe.

– Det er helt vilt. Først og fremst at det ikke blir straffe. Han dømmer ingenting, men da må de gå inn og få ham til å se på monitoren. De må ha sovet. Det er fryktelig synd. Jeg prøver å legge press og snakke med ham i pausen, men han ser ikke på deg og er fly forbannet. Det går ikke å snakke med ham, freste Alexander Sørloth i intervjuet med VG.

VG spør Ola Solbakken om han har merket at det er en annerledes kultur og en annen kynisme i løpet av sine måneder i Italia.

– Når man mener man oppriktig blir snytt, må man si ifra. I dag blir vi det. Hadde vi vært flinkere og flere hadde sagt fra tydeligere og lagt trykk på dommerne, hadde vi sikkert fått noe ut av det. Vi må bli flinkere og mer kyniske på det, sier Roma-spilleren.

Mens Elyounoussi sier at han er vant med VAR-dømming i England som han opplever som «veldig fair», tror midtstopper Stefan Strandberg at ytre faktorer kan ha påvirket den franske dommerens avgjørelse.

— Spania er en stornasjon med all historikken de har her på hjemmebane, men det er skremmende når man har VAR at man ikke har kommet lenger i verden, og at de ikke tør gå inn og gjøre om på det, sier han.