TUCHEL OM «NYE» CITY: − HAALANDS INNFLYTELSE ER UNIK

MANCHESTER (VG) Han siterer fotballegenden Johan Cruyff da han blir spurt om «Haaland-planen», men Bayern-sjefen mener likevel at lite er forandret siden han knuste Pep Guardiolas drøm for to år siden.

– Du må vinne tilliten til spillerne, spesielt når du kommer til en ny klubb, spøker Thomas Tuchel på spørsmål om han har brukt finalebragden til å gi spillerne troen på at det er mulig å slå ut Manchester City.

Erling Braut Haaland har spilt mot Bayern München syv ganger. Samtlige har endt med tap, men personlig har han scoret fem ganger og notert seg for én målgivende pasning.

Da underdogen Chelsea overraskende tok rotta på Manchester City i Champions League–finalen i 2021, mønstret Pep Guardiola imidlertid et annerledes lag enn han kommer til å gjøre tirsdag kveld.

Uten en typisk spiss fra start var isteden lille, tekniske Phil Foden som spilte falsk nier i finalen. Nå er det kraftpakken Erling Braut Haaland, med ti mål på seks kamper i Champions League denne sesongen, som skal skyte Manchester City til deres første triumf i turneringen.

På spørsmål fra VG hevder den nyansatte Bayern-sjefen Thomas Tuchel imidlertid at det ikke er så mye som er forandret hos Manchester City – bortsett fra én ting.

Tyske, engelske og spanske journalister lurte alle på hvordan Bayern har tenkt til å stoppe den brennhete spissen fra Norge.

En av de som har mest ansvar for å stoppe Haaland, er midtstopperen Matthijs De Ligt. Nederlenderen har aldri spilt mot Haaland tidligere, men avslører at han titter på alle spissene han skal møte.

Pep Guardiola venter på sin side fortsatt på sin første Champions League-triumf som Manchester City-manager. Han klarte heller ikke å vinne som Bayern-manager, og har flere ganger blitt beskyldt for å «overtenke» i viktige kamper. Tuchel tror ikke at Guardiola har tenkt ut noen «spesiell plan» før tirsdagens kamp.