«SPESIELL KJEMI» MELLOM HAALAND OG DE BRUYNE: − SE PÅ ERLING OG SPILL BALLEN

Kevin De Bruyne trenger Erling Braut Haaland og Erling Braut Haaland trenger Kevin De Bruyne – ifølge trener Pep Guardiola.

– Kjemien mellom ham og Kevin er åpenbar, de har en spesiell kjemi. Kevin trenger spillere som løper for å bruke sine beste kvaliteter, mens Erling trenger en målgiver for å få nytte av løpene sine. Det er naturlig mellom dem, sier Pep Guardiola på lørdagens pressekonferanse etter 3–1-seieren mot Leicester.

Spørsmålet fra den britiske journalisten handler om hvorvidt kjemien mellom nordmannen og belgieren er noe som kan trenes på. Den spanske treneren mener at det ikke gjøres spesifikt, men:

– Vi har snakket om det, se på Erling og spill ballen dit når han går på løp. Om han får den rette pasningen og har rom, er han ustoppelig. Det vet vi, sier Guardiola.

Som ble bevist i forkant av nordmannens 32. ligascoring for sesongen, da De Bruyne spilte Haaland gjennom. Det var imidlertid noe annet som imponerte spanjolen mest ved akkurat det tilfellet.

– Det jeg må innrømme at jeg liker mest, er at han vinner den duellen (mot Leicesters Wilfred Ndidi) i forkant. Jeg elsker den involveringen. Elsker den.

De Bruyne til Haaland har vært en dødelig kombinasjon for titteljagende Manchester City denne sesongen, helt fra da belgieren la opp til Haalands første offisielle City-mål i åpent spill til lørdagens scoring.

Hele ti ganger har De Bruyne vært nest sist på en Haaland-scoring denne sesongen. De Bruyne selv sier at det ikke er så stor forskjell mellom Haaland og andre spisser han har spilt med, men:

– Han er åpenbart veldig skarp og bevegelsene hans er utmerkede. Ballberøringene er også som regel veldig, veldig bra, han hadde et perfekt touch for å komme én-mot-én med målvakten på scoringen, sier han i pressesonen etter kampen.

Han mener felles for alle spisser er at de har sine egne foretrukne rom å oppsøke.

– Jeg prøver å spille på deres styrker, sier De Bruyne.