INTER RYSTET NABOEN MED SJOKKSTART: LEKTE SEG TIL SEIER I DEN FØRSTE SEMIFINALEN

(AC Milan–Inter 0–2) To «gamle» menn sørget for at Inter fikk en pangstart i den første semifinalen i Champions League.

Inter har gitt seg selv en knallstart i jakten på en plass i Champions League-finalen i Istanbul 10. juni.

Det tok bare ti minutter før Inter hadde tatt ledelsen mot byrivalen 2–0 i semifinalen – på et kokende San Siro i Milano med 75.000 på tribunen. Etter åtte minutter satte 37-åringen Edin Dzeko ballen i krysset etter en corner. Han hadde Davide Calabria på seg, men superveteranen Dzeko fikk en fot på ballen og leverte en praktfull scoring.

To minutter senere var det 34-åringen Henrikh Mkhitaryan sin tur, han tok med seg ballen og satte et skudd fra cirka ti meter rett i mål, etter et vakkert angrep.

Og det kunne vært verre for Milan. Etter 16 minutter skjøt Hakan Çalhanoglu ballen i stolpen. Det ble en ellevill start på kampen.

– Vi må fortsatt gjøre en stor innsats for at vår drøm skal bli virkelighet, sier Inter-trener Simone Inzaghi. Han er bror av Milans finalehelt fra 2007, Filippo Inzaghi, som scoret begge målene i 2-1-seieren mot Liverpool.

Inter er siste italienske lag som har vunnet Champions League, det skjedde i 2010 med José Mourinho som manager.

Fra tribuneplass måtte Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic se sine lagkamerater slite voldsomt. Ibrahimovic ble også filmet i hyggelig passiar med den serbiske verdenseneren i tennis, Novak Djokovic, som var på plass for å se kampen før han skal spille storturnering i Roma til helgen.

Mange tidligere fotballstorheter fulgte kampen. AC Milan-heltene Paolo Maldini, Andrea Pirlo og Andrij Sjevtsjenko var to av mange som fikk kameralinsene mot seg flere ganger. Men de fikk lite å glede seg over.

Etter en drøy halvtime kunne både kampen og finaleplassen nesten vært avgjort. Det ble blåst straffe til Inter etter at Lautaro Martínez ble lagt i bakken i duell med Simon Kjær, men VAR reddet Milan. Etter å ha sjekket TV-bildene konkluderte dommeren med at det ikke var straffe.

Hjemmelaget hadde en mulighet til å koble seg på kampen da midtbanespiller Sandro Tonali traff stolpen etter 62 minutter.