HEVDER SUPERSTJERNEN GRÅT ETTER MØTE – MANNEN NORGE MÅ STOPPE SELGES FOR REKORDSUM

Sandro Tonali er enig med Newcastle om en overgang som gjør Milan-profilen til Italias dyreste spiller noensinne. Onsdag kan 23-åringen sende Norge ut av U21-EM.

Tonali er kaptein for det italienske laget som Norge er nødt til å slå med minst to mål for å gå videre til EMs kvartfinaler. Matchen spilles onsdag klokken 20.45 og sendes gratis på VG+ Sport.

– Han er en nøkkelspiller. Han er veldig erfaren. Jeg har kjent ham lenge. Jeg har vært treneren hans på tidligere U-landslag òg. Han er en stor profil og har bevist med prestasjonen her borte hvor god han er. Vi forventer mye av ham, men også av resten av laget, sier landslagssjef Paolo Nicolato til VG.

Tirsdag ettermiddag stilte 56-åringen til pressekonferanse på Cluj Arena, hvor skjebnekampen mot Norge blåses i gang et døgn senere. Der fortalte Nicolato at han ikke har diskutert Tonalis forventede overgang til Premier League, mens de italienske journalistene lo etter et spørsmål fra TV 2 om hvor glad landslagssjefen er for at Erling Braut Haaland (22) ikke deltar i EM for Norge.

– Det norske laget er veldig bra. De har gode kvaliteter og stor kunnskap om fotball. Når det kommer til Haaland, er det selvfølgelig ikke mulig å utvikle et slikt talent hver dag. Det skjer ikke ofte.

Neste sesong vil Tonali bli en av Haalands konkurrenter i Premier League. Det skjer selv om italieneren har vært Milan-supporter hele livet og var ansett som en kommende kaptein for laget.

– Jeg syns det viser hvilken turnering dette er, når spillere som Tonali er her. Vår styrke er laget, gruppen. Vi må jobbe sammen, da vil navnene bety mindre. Men vi har selvfølgelig kunnskap om at vi spiller mot veldig, veldig gode motstandere, sier den norske landslagssjefen Leif Gunnar Smerud til VG.

Ifølge La Repubblica skal Tonali ha begynt å gråte etter et møte med klubben, hvor Milan-ledelsen skal ha sagt at de trengte pengene og ville akseptere budet på nesten 830 millioner kroner.