Keeperen ble cuphelt: – Den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noen gang

Viking er ute av cupen etter at de tapte straffesparkkonkurranse mot Raufoss i cupens fjerde runde. Keeper Ole Kristian Lauvli ble den store helten med to strafferedninger.

Niklas Sandberg så ut til å bli den store helten da han sendte Viking i ledelsen i ekstraomgangene, men Raufoss slo tilbake for fjerde gang da Kodjo Somesi stanget inn utligningen i andre ekstraomgang.

– Helt ville tilstander. Herrefred, det blir ikke finere enn det, kommenterte Alexander Schau på cupen live på NRK.

I straffesparkkonkurransen hadde Raufoss et hemmelig våpen: Keeper Ole Kristian Lauvli viste seg som en skuddstopper i verdensklasse og reddet Vikings to første straffespark.

Dermed er Raufoss klare for kvartfinale i cupen og Lauvli har nok sikret seg gratis lomper på Toten resten av livet.

– Det var helt rått, jeg tror det er den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noen gang, sier straffehelten til NRK etter kampen.

– Hvordan var det å redde så mange straffer?

– Når vi tar første, så andre, og så scorer vi i tillegg, da skjønner vi at det går veien. Det er deilig, sier Lauvli tydelig fornøyd.

Hvem Raufoss møter i kvartfinalen blir klart etter regningen 21.30

– Vi tar hvem som helst, skal vi gå hele veien, så må vi slå ut de beste, sier Raufoss-trener Jörgen Wålemark.

– En helt perfekt «Panenka»

Viking tok en oppskriftsmessig ledelse da Harald Nilsen Tangen ble felt i straffefeltet og Nicholas D’Agostino var sikker fra elleve meter, men det ble ikke kampens eneste eller flotteste straffemål.

For da Loris Mettler stilte seg opp etter at Andreas Helmersen fikk straffespark, skulle bli kampens høydepunkt. Den sveitsiske midtbanespilleren gikk for en «Panenka»-straffe og Viking-keeper Arild Østbø rakk nesten å reise seg opp og reddet skuddet, men måtte se Mettler juble til slutt.

– En helt perfekt «Panenka», kommenterte Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink i Cupen Live på NRK.