DE GEA FORLATER MANCHESTER UNITED: − VIL ALLTID VÆRE I HJERTET MITT

Etter 12 år i klubben er David de Gea (32) ferdig i Manchester United.

Det bekreftet den spanske keeperen selv på Twitter lørdag, før Manchester United på sine hjemmesider bekreftet det samme kort tid senere.

– Jeg ville bare sende denne avskjedsmeldingen til Manchester United-supporterne, skriver de Gea.

– Å ha vunnet «Årets spiller» både fra fansen og lagkamerater fire ganger hver, viser nivået på prestasjonene hans. Han vil bli husket som en av de aller beste keeperne i historien til denne klubben, sier Manchester United-manager Erik ten Hag.

32-åringens kontrakt med Manchester United gikk ut 30. juni, og det har i lang tid blitt spekulert i at den ikke ville bli fornyet.

Nå er det klart at det ikke kommer til å skje, og de Gea forlater med det den engelske storklubben etter 12 år som førstekeeper.

– Det har vært en uforglemmelig og suksessrik periode siden jeg kom hit. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle oppnå det vi gjorde sammen da jeg forlot Madrid som en ung gutt, skriver de Gea.

Siden debuten i 2011, fikk de Gea 545 kamper i alle turneringer for Manchester United. Spanjolen var blant annet med på å vinne Premier League, FA-cupen og Europa League én gang hver i løpet av sin tid i klubben.

– Nå er det riktig tidspunkt for å prøve en ny utfordring, og presse med selv i nye omgivelser. Manchester United vil alltid i hjertet mitt, skriver de Gea.

Det er ikke klart hva som blir neste stoppested for den tidligere Atlético Madrid-keeperen, men han har vært linket til den saudiarabiske klubben Al-Nassr. Der kan han bli gjenforent med sin gamle lagkamerat Cristiano Ronaldo.

Med de Gea ut portene på Old Trafford, er Dean Henderson og Tom Heaton keeperne i A-lagstroppen, men klubben skal ha lagt inn bud på Inter-keeper André Onana.