NORSKE OSCAR BOBB (20) HYLLES AV GUARDIOLA: − VI STOLER VELDIG MYE PÅ HAM

Erling Braut Haaland (23) har for alvor satt Norge på fotballkartet. Nå kan det være duket for en ny nordmann, som bergtok norske TV-seere allerede som 11-åring.

Det begynner å bli noen år siden Oscar Bobb lekte seg med to år eldre spillere under Norway Cup. Ni år senere er scenen en helt annen når Ekebergsletta er byttet ut med verdens største by.

Denne sommeren er det nå 20 år gamle stortalentet en del av Manchester Citys sesongoppkjøring i Japan og Sør-Korea. Og han er på ingen måte med bare for å se og lære.

– Oscar gjorde en utrolig sesong for andrelaget i fjor. Han spilte helt utrolig. Han kan spille tre-fire posisjoner også. Vi stoler veldig mye på ham, svarer Manchester City-manager Pep Guardiola på spørsmål fra VG under søndagens pressekonferanse i Tokyo.

Da hadde nordmannen nettopp akkurat fått spille hele andreomgangen i 5–3-seieren over Yokohama Marinos, hvor Erling Braut Haaland også kom inn i pausen og noterte seg for to mål.

Med silkemyk teknikk, kvikke føtter og kreative løsninger imponerte 20-åringen foran 70 000 tilskuere, til tross for at han selv var kritisk til egen prestasjon.

– Det er det beste nivået i verden. Men alle hjelper deg veldig, det er et helt utrolig støtteapparat. Man får alt tilrettelagt, men samtidig er det veldig krevende å måtte prestere på sitt beste hver dag og gjøre alt på og utenfor banen riktig, sier Bobb om livet som A-lagsspiller.

Fra tribunen var The Athletic-journalisten Sam Lee blant de som lot seg forbløffe av Oscar Bobb, og sammenlignet ham med den algirske stjernen Riyad Mahrez.

– Stilmessig er han perfekt for det Guardiola ønsker fra kantspillerne sine, påpeker Manchester City-kjenneren.