NEYMAR OM SAUDI ARABIA-VALGET: − JEG VIL SKRIVE IDRETTSHISTORIE

Neymar (31) forteller hvorfor han valgte saudiarabisk fotball, og det er ikke småtteri han drar på med nå som han reiser fra Europa.

Tirsdag ble overgangen fra PSG til Al-Hilal i Saudi-Arabia bekreftet. Neymars klubbytte gjorde at tittelen «sjokkovergangen» gikk verden rundt.

Nå forklarer den brasilianske spissen klubbvalget.

– Jeg har oppnådd mye i Europa og har kost meg med gode tider, men jeg har alltid ønsket å bli en global spiller og utfordre meg selv med nye oppgaver på nye steder, sier Neymar etter overgangen skriver BBC.

Presentasjonen av Neymar på Al Hilals Twitter-konto hadde nærmere 223 millioner visninger og godt over 250.000 likes onsdag formiddag.

Neymar spilte over 100 kamper for Barcelona fra 2013 til 2017 før han dro til den franske hovedstaden og Paris Saint-Germain. 31-åringen har 124 landskamper for Brasil.

Lønnen til Neymar i den saudiarabiske klubben skal være et sted mellom 3 og drøyt fire milliarder på to år i følge flere medier.

– Jeg vil skrive idrettshistorie, og den saudiarabiske ligaen har enormt med energi og mange kvalitetsspillere for øyeblikket. Jeg har hørt og forstått at jeg følger etter en lang rekke av brasilianske spillere som har spilt i Saudi Arabia de siste årene, så jeg tror dette er et ønsket sted, sier Neymar melder BBC.

Saudi-Arabia har de siste årene pumpet inn penger i sport og underholdning. Den 37 år gamle kronprinsen Mohammed Bin Salman lanserte for syv år siden sin plan om å modernisere landets økonomi og redusere avhengigheten av olje, skriver NTB.

Prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International frykter at menneskerettighetssituasjonen i landet vil bli glemt.

– Autoritære regimer, med Saudi-Arabia i spissen, inntar idretten med storm, og idretten er ikke forberedt. Saudi Pro League er et statsdrevet prosjekt og nok et bevis på at det ikke er mulig å skille idrett fra politikk, sier Conde Tangberg til NTB.