SPANIA-STOPPERNE HYLLES ETTER HAALAND-MØTE: − DE GJORDE EN ENORM JOBB

Spania kan juble for EM-plass, og spesielt stopperne trekkes frem for måten de tok seg av Erling Braut Haaland (23) i 1–0–seieren over Norge.

– Vi vet hvilke ferdigheter han har, spesielt i boksen. Våre forsvarere var ti av ti og lot han ikke røre ballen i boksen. De gjorde en enorm jobb.

Det sier midtbanespiller Fabián Ruiz til den spanske TV-kanalen Teledeporte på Ullevaal etter 1–0-seieren mot Norge.

De tre poengene som ble med spanjolene hjem sørget for at Norges håp om å kvalifisere seg direkte til EM er dødt. Spania og Skottland er videre fra gruppen, mens Norge må håpe på playoff via Nations League.

«Haaland er verdens beste spiss i boksen, men når laget hans ikke har ballen, lider han. Og Spania stjal ballen fra Norge fra første minutt», skriver kommentator Juan Ignacio García-Ochoa i den spanske sportsavisen Marca.

«Det verste av alt er at Haaland ikke dukket opp den dagen de spiller for å komme seg til EM. Et EM om han igjen må se på TV, med mindre et usannsynlig mirakel skjer. Akkurat som Ødegaard må det samme.» fortsetter han.

Kommentatoren skriver videre at midtstopperne Aymeric Laporte og Robin Le Normand var fullstendig overlegne i duellen med Haaland.

«Begge var briljante. Haaland vant kun to av ni dueller, og rørte knapt ballen hele kampen. Bare ved ett tilfelle – i første omgang – truet han mål, men hans gamle lagkamerat Laporte sto i veien», skriver García-Ochoa.

Laporte spilte nemlig med Haaland i Manchester City forrige sesong, før spanjolen (tidligere franskmann) gikk til Al Nassr i Saudi-Arabia i sommer.

VG prøvde å få en kommentar fra Haaland i pressesonen på Ullevaal, men superspissen svarte «nei» på forespørselen om å stoppe.

Landslagssjef Ståle Solbakken var på sin side imponert over det Haaland viste mot Spania.

– Erling hadde en heltemodig innsats gjennom 90 minutter mot de stopperne. Han fikk kanskje ikke den aller beste servicen, men likevel tror jeg de følte at han var der hele tiden, sier Solbakken til TV 2.