Eksperter tordner mot Jota etter Liverpool-seier: – Sjokkerende filming

Liverpool vant på overbevisende vis og topper Premier League. Men etter kampen får Diogo Jota gjennomgå. «Flaut», mener Alan Shearer om den påståtte filmingen.

Noen minutter før full tid stormet Diogo Jota alene mot Martin Dúbravka i Newcastle-målet med mulighet til å punktere kampen til 4–2 i Liverpools favør.

Portugiseren forsøkte å runde keeper, men gikk i bakken kort tid etter at Dubravka berørte ham på beinet. Flere eksperter mente imidlertid at Jota utnyttet situasjonen til det fulle og kastet seg i bakken.

– Han ville heller kaste seg for en straffe enn å sette ballen i et åpent mål. Nå har jeg sett alt, skriver den tidligere toppspissen Ian Wright på X.

– Flaut, skriver Alan Shearer, tidligere målmaskin og nå fotballekspert.

– Hvordan er det en straffe? Sjokkerende filming, mente Chelseas tidligere midtstopperkjempe John Terry.

Straffe ble det uansett. Og på sikkert vis sikret Mohamed Salah seieren fra ellevemetersmerket.

Nyttårsoppgjøret var et fyrverkeri fra første spark på ballen. Liverpool stormet i angrep og kunne juble for mål da Luis Diaz fant nettmaskene. Men en VAR-sjekk avslørte en marginal offside på Darwin Núñez i forkant og målet ble annullert.

Like etter pekte dommer Anthony Taylor på straffemerket. Wataru Endo gjenvant ballen på fabelaktig vis inne på Newcastles banehalvdel og vertene kontret effektivt. Diaz stormet inn i 16-meteren og falt i bakken etter en berøring på beinet fra Dan Burn.

Mohamed Salah stilte seg opp, løp frem og hamret ballen hardt mot midten av målet. Der sto Martin Dúbravka klar og avverget. Det var Salahs fjerde straffebom på sine ti siste forsøk.

– Når fjerner Liverpool han som straffetaker? lurte Gary Neville i Sky Sports» studio.

Newcastle var under et utrolig press, men var ikke helt ufarlige fremover. Det viste de med en flott kontring ti minutter før pause. Angrepet endte med et innlegg som fant Dan Burn på bakre stolpe. Backen stanget ballen i mål, men en offside på Alexander Isak i forkant stilnet bortefansens jubel.