Angrer: – Jeg tok til de grader feil av Martin Ødegaard

Martin Ødegaards utvikling gjør at mange har tro på en lysere fremtid for det norske landslaget.

Kvisvik er full av beundring for utviklingen drammenseren har hatt de siste sesongene.

Men østfoldingen kommer samtidig med en innrømmelse.

– Første gang han var i Arsenal, trodde jeg vel ikke han var en førstelagsspiller der. Men jeg tok til de grader feil (av Martin Ødegaard), for den utviklingen han har hatt, den er helt enorm. Og nå er han oppe og slåss med de aller beste i verden i form av sin kreativitet, sier Kvisvik, og fortsetter:

– Han er en fantastisk god tilrettelegger og gjør medspillerne sine gode. Og så er han faktisk bra til å avslutte selv, så han har ikke bare pasninger å by på, sier Kvisvik.

– Var ikke enormt god i starten

Ødegaard ble hentet til Arsenal på permanent basis i 2021, etter å ha vært på lån fra Real Madrid samme år.

I dag er han kaptein og klubbens kanskje aller største stjerne.

Mandag stilte Martin Ødegaard opp til pressekonferanse i kjelleren på Ullevaal stadion. Drammenseren understreker at han ikke setter noe tak for seg selv når det gjelder utvikling.

– Det har jeg aldri gjort, og jeg tror det er også en av styrkene mine. Jeg er aldri fornøyd. Uansett hva jeg har gjort i karrieren og livet mitt, så har jeg alltid «pushet» for å bli bedre. Det føler jeg er det samme nå, sier Ødegaard til NRK.

– Jeg føler ikke jeg er i nærheten av et maksnivå. Jeg er fortsatt ung, så det vil tiden vise. Det handler bare om å «pushe» seg selv hver dag, så får vi se hva det strekker til, sier han til NRK.

Landslagsassistent Brede Hangeland, som spilte fem landskamper sammen med Kvisvik i sin tid, har også blitt forbauset over Ødegaards enorme utvikling siden han begynte å spille fast for Arsenal.

– Jeg hadde aldri gitt ham opp, men jeg er positivt overrasket over at han er blitt såpass god, såpass fort. Han har tatt store steg, sier Hangeland til NRK.

Den tidligere Norge-kapteinen trekker frem at det tekniske alltid har vært eksepsjonelt hos Ødegaard, men at han nå er blitt en mye mer komplett spiller.

– Det fysiske er blitt så robust, og han er blitt en sterk leder. Det synes jeg er veldig imponerende på kort tid, for en mann som fortsatt er ung. All ære til Martin, sier Hangeland.