Solbakken med klar Haaland-melding etter hat trick-showet

Det svarer landslagssjefen da han blir konfrontert med Lars Tjærnås’ utspill etter tre nye Haaland-mål:

«Da kan vi vel en gang for alle begrave alt vås og visvas om at Haaland ikke egentlig ønsker å spille for Norge eller er halvmotivert. Det han gjør i kveld er definisjonen på profesjonalitet», skrev fotballeksperten på X.

Og selv om det kan være vanskelig å peke konkret på hvem som har ment Haaland ikke ønsker å spille for Norge, har stjernespissens – av og til manglende – tilstedeværelse vært gjenstand for debatt ved flere anledninger.

Før de ubetydelige kampene mot Færøyene og Skottland i fjor høst spurte VG om Manchester City la press på landslagssjefen rundt bruken av Erling Braut Haaland.

Etter 1–2-tapet mot Tsjekkia i mars, måtte Martin Ødegaard forsvare seg selv og Haaland mot påstander om ikke å ha gitt alt etter kritikk fra Ivar Hoff fremsatt i Dagbladet.

– Vår motivasjon for å spille for Norge, den er det ikke vits å stille spørsmål ved, sa Ødegaard i mars.

Haaland trakk seg brått og uventet fra samlingen da Norge skulle møte Spania og Georgia til EM-kvalifisering i fjor, da med en skade.

I tillegg reiste han hjem før den siste og relativt ubetydelige kampen mot Skottland. Også det etter å ha fått en liten smell.

Da var Kjetil Rekdal inne på at han trodde Manchester City helst skulle sett at Haaland fikk stå over de to kampene i november-samlingen:

Haaland selv har hele tiden vært tydelig på at han er topp motivert for å spille med det norske flagget.

Og sendte en klar beskjed om at akkurat det er tilfellet med tre mål mot Kosovo.

Tre til, og han tangerer Jørgen Juves rekord som tidenes toppscorer for det norske landslaget – som har stått siden mellomkrigstiden.