HYLLER GUARDIOLA: − DEN BESTE TRENEREN JEG NOEN GANG HAR SETT

Manchester City kunne løfte Champions League-trofeet for første gang i klubbhistorien – et resultat Pep Guardiola har brukt syv år på å oppnå. Nå er han den første manageren noen gang som har tatt «The Treble» med to ulike klubber.

Og prikken over i-en i Guardiolas prosjekt ser ut til å være Erling Braut Haaland.

– Å jobbe med ham (Pep) er veldig spesielt. Vi har et godt forhold, og helt siden jeg kom hit har han hjulpet meg veldig mye, sier Haaland til BT Sports etter finaleseieren.

Gjennom hele denne sesongens Champions League-reise har jærbuen bidratt med tolv mål. En del av æren gir han til Pep.

– Jeg ser frem til neste sesong for å utvikle meg mer, og jeg tror jeg kan utvikle meg mye. Jeg er bare 22 og har mange år igjen, så å bli trent av ham hver eneste dag – verdens beste trener – det er et bra sted å være, skryter den ferske Champions League-mesteren.

– Han er et geni.

Det er ordene en annen av Guardiolas mest betrodde elever, Jack Grealish, bruker for å beskrive sin egen sjef.

For det er ikke bare Haaland som mener at Pep får ut det beste av spillerne sine.

– Jeg sa til sjefen at jeg ville takke ham, og sa «du gjorde dette mulig for meg». Han har hatt så stor tro på meg, og kjøpt meg for masse penger, sier en tårevåt Grealish til BT Sport etter kampen.

Grealish kom før 2021/22-sesongen, og har med tiden vokst inn i et City-lag som nå har fullført sin beste sesong noensinne.

– Til og med i fjor, da jeg spilte forferdelig, støttet han meg og snakket med meg. Nå har han gitt meg denne scenen å prestere på, så jeg sa bare «tusen takk» til ham, forteller Grealish.

Laget har prøvd og feilet i den gjeveste klubbturneringen – igjen og igjen. I 2021 var de nære, men tapte mot Chelsea i finalen. Nå satt den endelig.

– Sliten, rolig, fornøyd så klart … dette forbannede trofeet, det er så vanskelig å vinne det, sier Pep Guardiola om å ta den etterlengtede Champions League-tittelen.